Bananboller - 24 stk

Du skal bruge:

  • 4 modne bananer
  • 1½-2 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn eller fuldkornshvedemel
  • 600 g hvedemel
  • 2 spsk honning

Din portion:

1 bananbolle

Kan fryses


Sådan gør du:

  1. Mos bananerne med en gaffel
  2. kom bananmosen i et målebærger og tilsæt vand, til der er i alt 5½ dl
  3. Hæld blandingen i en stor skål og opløs gæren heri
  4. tilsæt sukker, salt og hvregryn. Rør hvedemel i lidt ad gangen og ælt til det er en sammenhængende dej, der lige netop slipper fingrene. Måske skal du ikke bruge alt melet, måske skal du bruge lidt mere
  5. Del dejen i fire stykker. Del hvert stykke i seks stykker og form hvert stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 time
  6. Smelt honningen i en gryde og pensl bollerne hermed
  7. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 15 minutter

Lad bananbollerne køle lidt af inden de spises