Bøf bourguignon - til 4 personer

Du skal bruge:

  • 4 gulerødder(300 g)
  • 500 g champignon
  • 1-2 fed hvidløg
  • 50 g bacon i tern
  • 500 g oksekød i tern, ca. 3x3 cm
  • 300 g perleløg
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl vand eller bouillon
  • 1 kvist timian eller ½ tsk tørret timian
  • 1 laurbærblad
  • 4 spsk hvedemel eller 4 spsk majsstivelse opløst i 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk stødt peber
  • evt. kulør

Tilbehør

  • Ris, kartofler, kartoffelmos og brød eller flutes
  • Blandet salat

Din portion

100 g kartofler/kartoffelmos/kogte ris, 3 dl bøf burgignon og al den salat du har lyst til.


Sådan gør du:

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
  2. Rens champignon og skær dem i kvarte.
  3. Pil hvidløgsfeddet og hak det fint.
  4. Brun baconternene i en gryde.
  5. Tilsæt oksekød, perleløg, gulerødder og champignoner og brun det hele.
  6. Tilsæt hvidløg, rødvin, vand eller bouillon, timian og laurbær.
  7. Kog op, og lad retten koge ved svag varme i 45 minutter under låg.
  8. Ryst hvedemel og 1 dl vand sammen, eller udrør majsstivelsen i 1 dl vand, og rør blandingen i sovsen.
  9. Lad sovsen koge endnu et par minutter, og smag til med salt og peber. Farv evt. med et par dråber kulør. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes den er for tyk.
  10. Server retten med kogte ris, kogte kartofler, kartoffelmos, brød eller flutes samt en skål grøn salat.