Bøf bourguignon - til 4 personer
Du skal bruge:
- 4 gulerødder(300 g)
- 500 g champignon
- 1-2 fed hvidløg
- 50 g bacon i tern
- 500 g oksekød i tern, ca. 3x3 cm
- 300 g perleløg
- 4 dl rødvin
- 4 dl vand eller bouillon
- 1 kvist timian eller ½ tsk tørret timian
- 1 laurbærblad
- 4 spsk hvedemel eller 4 spsk majsstivelse opløst i 2 dl vand
- 1 tsk salt
- ¼ tsk stødt peber
- evt. kulør
Tilbehør
- Ris, kartofler, kartoffelmos og brød eller flutes
- Blandet salat
Din portion
100 g kartofler/kartoffelmos/kogte ris, 3 dl bøf burgignon og al den salat du har lyst til.
Sådan gør du:
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
- Rens champignon og skær dem i kvarte.
- Pil hvidløgsfeddet og hak det fint.
- Brun baconternene i en gryde.
- Tilsæt oksekød, perleløg, gulerødder og champignoner og brun det hele.
- Tilsæt hvidløg, rødvin, vand eller bouillon, timian og laurbær.
- Kog op, og lad retten koge ved svag varme i 45 minutter under låg.
- Ryst hvedemel og 1 dl vand sammen, eller udrør majsstivelsen i 1 dl vand, og rør blandingen i sovsen.
- Lad sovsen koge endnu et par minutter, og smag til med salt og peber. Farv evt. med et par dråber kulør. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes den er for tyk.
- Server retten med kogte ris, kogte kartofler, kartoffelmos, brød eller flutes samt en skål grøn salat.
En rigtig dejlig middag.. selv lavede jeg den til 20 personer til en fødselsdag.. den blev rost meget og nogle bad endda om opskriften..
Skønt man kan spise lækkert trods man er på diæt..
Dertil serveret kartoffelpandekage fra bogen NED I VÆGT 1.. Denne blev bla. lavet til buffet til 70 personer til min datters bryllup fornylig.. også den var en succes..blev spist rub og stub..
Men skar dém så i mindre stykker .. nu det var buffet…