Bøffer i rødvinssauce til - 8 personer

Du skal bruge:

  • 500 g små zittauerløg
  • 4 gulerødder
  • 500 g champignons
  • 4 tsk raps- eller olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl tomatpure
  • 800 g oksetykstegsfilet (evt. færdigskårede til bøffer)
  • Salt
  • Peber
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl bouillon eller vand
  • 3 spsk hvedemel eller majsstivelse
  • 1 dl vand
  • 1 laurbærblad

Du kan bruge perleløg eller skalotteløg i stedet for zittauerløg.

 

I stedet for kartoffelbradepande kan du servere kogte kartofler eller ris til.

Opskriften kan halveres.


Sådan gør du:

  1. Pil løgene uden at skære for meget af bunden og halver de pillede løg fra top til rod.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
  3. Rens champignonerne, men lad dem være hele.
  4. Varm 2 tsk olie op i en stor stegegryde og brun grønsagerne heri i 10 minutter under omrøring.
  5. Tilsæt hvidløg og tomatpure og svits med et halvt minut.
  6. Skær oksekødet ud i bøffer i ca. 2 cm tykkelse og skær bøfferne over så der bliver lidt flere mindre bøffer.
  7. Varm en pande op og brun bøfferne hurtigt på begge sider i resten af olien.
  8. Krydr bøfferne med salt og peber og læg dem ned mellem grønsagerne.
  9. Tilsæt rødvin og bouillon eller vand og laurbærbladet
  10. Læg låg på og lad retten stå og koge ved meget svag varme i en halv time.
  11. Ryst/rør melet sammen med vandet og hæld det i saucen under omrøring
  12. Giv saucen et opkog og lad den småkoge 5 minutter.
  13. Smag saucen til med salt og peber og anret kød og sauce i et fad med høje kanter.