Boller i karry - til 4 personer

Du skal bruge:

Fars til boller:

  • 250 – 300 g hakket kalv- og flæsk (hakket kalkun-, okse- eller lammekød er også godt).
  • 1 finthakket løg
  • ½ tsk salt
  • 1 knivspids stødt peber
  • 1 æg
  • 1½ spsk hvedemel
  • 1½ spsk rasp
  • 3/4 dl skummet/mini/letmælk

Karrysauce:

  • 1 tsk karry
  • 1 tsk groft salt
  • 1/4 tsk peber
  • 3 spsk maizenamel
  • 5 dl vand
  • 2 dl skummet-, mini-, eller letmælk

Tilbehør:

  • Kogte ris
  • Kogte sukkerærter
  • Udskåret frugt, f.eks. en halv ananas, 2 æbler og 2 bananer
  • mangochutney

Vil du tabe dig, kan du spise:

3 boller og sauce med 2 dl kogte ris, 1-2 spsk mangochutney og alt det frugt og grønt du har lyst til.


Sådan gør du:

Fars

  1. Rør alle ingredienser til farsen godt sammen.

Karrysauce og kødboller:

  1. Rør de tørre ingredienser med 1 dl vand.
  2. Tilsæt resten af væsken og bring saucen i kog under omrøring.
  3. Når saucen koger, skrues ned på laveste blus.
  4. Form 16 boller af farsen, kom dem direkte i saucen
  5. Lad dem simre ved ganske svag varme i saucen i 15-20 minutter.

Server med ris og mangochutney, sukkerærter og frugt.