Boller med bacon og løg - 24 stk.
Du skal bruge:
- 100 g bacon i skiver
- 4 store løg
- 50 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk tørret timian
- 2 dl groft rugmel
- 150 g durummel (eller alm. hvedemel)
- ca. 500 g hvedemel
Til at pensle og drysse med:
- 1 sammenpisket æg
- 2 tsk tørret timian
Vil du tabe dig, kan du spise:
1 bolle som mellemmåltid
Bollerne kan fryses.
Sådan gør du:
- Skær baconen i 1 cm brede stykker, og steg dem på en pande uden fedtstof.
- Når baconen begynder at brune, tilsættes løgene, der steger med indtil de er gyldne og klare.
- Lad bacon og løg køle af på en tallerken.
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt salt, timian, rugmel, de afkølede løg og bacon, durummel og 2 tredjedele af hvedemelet.
- Ælt dejen og tilsæt mere mel, mens der æltes, til dejen er fast, men stadig lidt klæbrig.
- Dæk skålen med plastikfilm, og lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
- Hæld dejen ud på et melstrøet bord og del den i 24 stykker. Det gøres lettest ved at rulle dejen til en tyk pølse, dele den på midten og skære hver halvdel i 12 stykker.
- Form hvert stykke til en bolle, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
- Pensel med sammenpisket æg, og drys med lidt tørret timian
- Lad bollerne hæve i en halv time.
- Bag bollerne midt i ovnen i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C (180°C ved varmluft).