Boller med bacon og løg - 24 stk.

Du skal bruge:

  • 100 g bacon i skiver
  • 4 store løg
  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 dl groft rugmel
  • 150 g durummel (eller alm. hvedemel)
  • ca. 500 g hvedemel

Til at pensle og drysse med:

  • 1 sammenpisket æg
  • 2 tsk tørret timian

Vil du tabe dig, kan du spise:

1 bolle som mellemmåltid

Bollerne kan fryses.


Sådan gør du:

  1. Skær baconen i 1 cm brede stykker, og steg dem på en pande uden fedtstof.
  2. Når baconen begynder at brune, tilsættes løgene, der steger med indtil de er gyldne og klare.
  3. Lad bacon og løg køle af på en tallerken.
  4. Opløs gæren i vandet.
  5. Tilsæt salt, timian, rugmel, de afkølede løg og bacon, durummel og 2 tredjedele af hvedemelet.
  6. Ælt dejen og tilsæt mere mel, mens der æltes, til dejen er fast, men stadig lidt klæbrig.
  7. Dæk skålen med plastikfilm, og lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
  8. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og del den i 24 stykker. Det gøres lettest ved at rulle dejen til en tyk pølse, dele den på midten og skære hver halvdel i 12 stykker.
  9. Form hvert stykke til en bolle, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  10. Pensel med sammenpisket æg, og drys med lidt tørret timian
  11. Lad bollerne hæve i en halv time.
  12. Bag bollerne midt i ovnen i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C (180°C ved varmluft).