Bradepandebrød - 1 stk.

Du skal bruge:

  • 1 pakke gær (50 g)
  • 6 dl lunkent vand
  • 300 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 250 g durummel (eller almindeligt hvedemel)
  • 250 g hvedemel

Til at pensle med og drysse på:

  • 2 tsk olivenolie eller rapsolie
  • 1 tsk groft salt og/eller
  • 1 spsk tørret rosemarin, oregano eller timian og/eller
  • evt. 1 fed fintsnittet hvidløg og/eller
  • 1 spsk tomatpure eller oliven uden sten

Dejligt brød til buffet, smager allerbedst nybagt og lunt til al slags mad.


Sådan gør du:

  1. Kom gær og vand i en stor skål, og rør, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt grahamsmel, sukker, salt, durummel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en tyk klistret dej.
  3. Læg bagepapir i bradepanden eller i et ildfast fad ca. 20 x 30 cm, og læg dejen herpå.
  4. Kom evt. koldt vand på hænderne, og pres dejen ud i hjørnerne.
  5. Lad brødet hæve i ca. 40 minutter.
  6. Pensl dejen med olie, drys med groft salt, eller tørret rosemarin, oregano eller timian.
  7. Prik evt. små huller med en finger eller skaftet af en grydeske, og kom tynde skiver af hvidløg eller tomatpure i hullerne. Eller tryk oliven fast i dejen.
  8. Bag brødet midt i ovnen i 35 minutter ved 225 °C (varmluft 205 °C).