Broccolisalat - til 2 personer

Du skal bruge:

  • 1½ dl surmælksprodukt fx yoghurt (højst 0,7 g fedt pr. 100 g)
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • 50 g rosiner
  • ¼ finthakket løg (25 g)
  • ¼ tsk salt
  • peber

Sådan gør du:

  1. Lad surmælksproduktet dryppe af i et kaffefilter, til der er 1 dl tilbage. Stil evt. kaffetragten på et målebæger. Når der er ½ dl væde i litermålet, er yoghurten drænet tilpas.
  2. Del broccoli i små buketter og stilken i små tern.
  3. Kom broccolien i en gryde med kogende vand tilsat ½ tsk salt, og kog broccolien i 2 minutter.
  4. Hæld den kogte broccoli i en sigte, og afkøl den hurtigt under rindende koldt vand.
  5. Lad broccolien dryppe godt af i sigten.
  6. Bland det afdryppede surmælksprodukt med citronsaft, sukker, rosiner, løg, salt, peber og broccoli.
  7. Anret salaten i en skål.