Bruscetta - til 2 personer

Du skal bruge:

  • 2 tykke skiver brød
  • 2 tomater (200 g)
  • 1 lille fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 spsk grofthakket persille, basilikum, rucula eller ½ tsk tørret oregano
  • salt og peber

Du kan variere bruscetta ved at blande følgende sammen med tomaterne:

hakkede ansjoser, soltørrede tomater, oliven eller rucola. Du kan også smage tomaterne til med vineddike eller citronsaft.

Bruscetta er meget velegnede som små snacks eller på en buffet, men skær brødskiverne i lidt tyndere skiver, og del dem i mindre stykker.

Bruchetta bliver helt klart bedst med friske krydderurter, men går an med tørrede.


Sådan gør du:

  1. Skær tomaterne i små tern, og bland dem med hvidløg, olivenolie, persille, basilikum eller tørret oregano.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Rist brødet.
  4. Fordel tomatblandingen på brødskiverne, og server med det samme.