Citronfromage - til 8 personer
Du skal bruge:
- 5 blade husblas
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl sukker
- revet skal af 1 usprøjtet citron
- 1 dl friskpresset citronsaft
- 1 dl fløde 9 %
- 3 pasteuriserede æggehvider
tilbehør
- frisk frugt, beregn 100 g pr. person
Brug altid pasteuriserede æggeblommer og æggehvider til desserter, som ikke skal koges eller bages. Der kan være salmonellabakterier i friske æg, og er man uheldig, kan man blive alvorligt syg af at spise æg, som er salmonellainficerede.
Sådan gør du:
- Fyld en stor skål med koldt vand, og læg husblasbladene i vandet én efter én. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter
- Pisk æggeblommerne, sukker og citronskal til helt hvidt skum.
- Bland æggeskummet med citronsaften
- Tag husblasen op af vandet, og kom den i en lille gryde med det vand, der hænger ved.
- Varm gryden op ved meget svag varme, til husblassen lige akkurat smelter. Den må ikke boble.
- Tag gryden af varmen og bland den smeltede husblas med fløde 9 %.
- Bland fløden med æggeskummet.
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend forsigtigt æggehviderne i æggeskummet.
- Kom fromagen i en pæn skål, og lad den stivne ca. 2 timer i køleskabet.
- Server citronfromagen med udskåret frugt.