Citronfromage - til 8 personer

Du skal bruge:

  • 5 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 1 dl fløde 9 %
  • 3 pasteuriserede æggehvider

tilbehør

  • frisk frugt, beregn 100 g pr. person

Brug altid pasteuriserede æggeblommer og æggehvider til desserter, som ikke skal koges eller bages. Der kan være salmonellabakterier i friske æg, og er man uheldig, kan man blive alvorligt syg af at spise æg, som er salmonellainficerede.


Sådan gør du:

  1. Fyld en stor skål med koldt vand, og læg husblasbladene i vandet én efter én. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter
  2. Pisk æggeblommerne, sukker og citronskal til helt hvidt skum.
  3. Bland æggeskummet med citronsaften
  4. Tag husblasen op af vandet, og kom den i en lille gryde med det vand, der hænger ved.
  5. Varm gryden op ved meget svag varme, til husblassen lige akkurat smelter. Den må ikke boble.
  6. Tag gryden af varmen og bland den smeltede husblas med fløde 9 %.
  7. Bland fløden med æggeskummet.
  8. Pisk æggehviderne stive.
  9. Vend forsigtigt æggehviderne i æggeskummet.
  10. Kom fromagen i en pæn skål, og lad den stivne ca. 2 timer i køleskabet.
  11. Server citronfromagen med udskåret frugt.