Fersken-gulerodskage - ca. 30 stk

Du skal bruge:

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • Korn af ½ stang vanilje
  • 1 stor dåse ferskner (ca. 470-500 g ferskner uden lage)
  • 75 g kokosmel
  • 75 g havregryn
  • 200 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk flydende fedtstof
  • 200 g fintrevet gulerod

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 2-3 spsk kogende vand

Din portion
1 stk kage (kan erstatte et mellemmåltid)


Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Pisk, æg, sukker og vaniljekornene til et hvidt skum
  3. Hæld væden fra fersknerne og blend dem til en pure
  4. Bland kokosmel, havregryn, mel og bagepulver og rør det forsigtigt i æggemassen sammen med ferskenpuré, flydende fedtstof og fintrevet gulerod
  5. Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir  (ca. 22 x 32 cm) og bag kagen midt i ovnen i 45-55 minutter. Stik en kniv i kagen. Sidder der ubagt dej på den, skal kagen bage lidt længere. Lad kagen køle af
  6. Rør flormelis sammen med vand og smør det på kagen.