Flødegullash - til 4 personer

Du skal bruge:

  • 3-4 hakkede løg
  • 2 tsk raps- eller olivenolie
  • 400 g oksemellemskært i tern
  • 250 champignons i kvarte
  • 2 tsk paprika,
  • 1 tsk salt
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 rød peber
  • 1 grøn peber
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl fløde 9 %
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • evt. 1 tsk. kommen eller spidskommen

 Tilbehør:

  • Kogte ris eller groft brød og evt. salat

Vil du tabe dig, kan du spise:

En portion (en femtedel af retten) med 1½ dl kogte ris eller 2 skiver brød og alt det salat du har lyst til.


Sådan gør du:

  1. Svits løgene i olien i en gryde.
  2. Tilsæt kødet og svits det med et par minutter.
  3. Tilsæt derefter champignon og paprika og svits endnu et par minutter.
  4. Tilsæt salt og tomater og lad retten simre under låg i ca. 40 minutter.
  5. Skær peberfrugterne i tern og kom dem i gryden og lad simre endnu 20 minutter.
  6. Rør  majsstivelsen med fløden og jævn saucen.
  7. Smag til med salt og tilsæt evt. hvidløg og kommen efter smag.
  8. Spæd saucen med lidt vand hvis den er blevet for tyk.

Server retten med kogte ris eller groft brød og evt. salat