Hakkebøf - til 2 personer

Du skal bruge:

  • 250 g hakket oksekød (højst 10 g fedt pr. 100 g)
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • 2 store løg (250 g)

Sovs

  • 3 dl vand eller bouillon
  • 1 spsk majsstivelse opløst i ½ dl vand
  • ½ tsk sukker
  • kulør

Tilbehør

  • kogte kartofler (500 g)
  • syltede rødbeder og/eller asier (beregn 100 g pr. person)
  • brød

Hvis du synes, det er nødvendigt, kan du stege hakkebøffer og løg i 1 tsk. olie eller flydende fedtstof. Har du en god slip-letpande, vil det ofte være unødvendigt.


Sådan gør du:

  1. Del kødet i 2, og form 2 runde bøffer, der er ca. 2 cm tykke.
  2. Hak bøfferne med en kniv på overfladen af begge sider.
  3. Pil, og halver løgene, og skær dem i tynde skiver.
  4. Steg bøfferne på en tør pande ved middelhøj varme; 5 minutter på hver side.
  5. Læg løgene på panden ved siden af bøfferne, og vend dem under stegningen. Løgene er færdige efter ca. 10 minutter.
  6. Krydr bøffer og løg med salt og peber under stegningen.
  7. Læg de færdigstegte bøffer og løg på et fad. Læg stanniol over for at holde dem varme, mens du laver sovsen.

Skysovs

  1. Hæld 3 dl vand eller bouillon på panden, og kog op (koger du skrællede kartofler kan du bruge kogevandet).
  2. Opløs 1 spsk majsstivelse med ½ dl kold vand, og hæld blandingen i panden under omrøring.
  3. Kog sovsen op, smag til med sukker, salt og peber, og farv evt. med kulør.

 

  • Server bøfferne med skysovsen, kogte kartofler og syltede rødbeder og/eller asier.