Hakkebøf - til 2 personer
Du skal bruge:
- 250 g hakket oksekød (højst 10 g fedt pr. 100 g)
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk peber
- 2 store løg (250 g)
Sovs
- 3 dl vand eller bouillon
- 1 spsk majsstivelse opløst i ½ dl vand
- ½ tsk sukker
- kulør
Tilbehør
- kogte kartofler (500 g)
- syltede rødbeder og/eller asier (beregn 100 g pr. person)
- brød
Hvis du synes, det er nødvendigt, kan du stege hakkebøffer og løg i 1 tsk. olie eller flydende fedtstof. Har du en god slip-letpande, vil det ofte være unødvendigt.
Sådan gør du:
- Del kødet i 2, og form 2 runde bøffer, der er ca. 2 cm tykke.
- Hak bøfferne med en kniv på overfladen af begge sider.
- Pil, og halver løgene, og skær dem i tynde skiver.
- Steg bøfferne på en tør pande ved middelhøj varme; 5 minutter på hver side.
- Læg løgene på panden ved siden af bøfferne, og vend dem under stegningen. Løgene er færdige efter ca. 10 minutter.
- Krydr bøffer og løg med salt og peber under stegningen.
- Læg de færdigstegte bøffer og løg på et fad. Læg stanniol over for at holde dem varme, mens du laver sovsen.
Skysovs
- Hæld 3 dl vand eller bouillon på panden, og kog op (koger du skrællede kartofler kan du bruge kogevandet).
- Opløs 1 spsk majsstivelse med ½ dl kold vand, og hæld blandingen i panden under omrøring.
- Kog sovsen op, smag til med sukker, salt og peber, og farv evt. med kulør.
- Server bøfferne med skysovsen, kogte kartofler og syltede rødbeder og/eller asier.