Hindbærsnitter - 16 stk

Du skal bruge:

  • 250 g hvedemel
  • 75 g flormelis (1 dl)
  • 40 g (3 spsk) flydende fedtstof
  • 1 æg
  • 2-4 spsk skummet- eller minimælk
  • 1 dl hindbærsyltetøj

Glasur:

  • 100 g flormelis
  • 2 spsk kogende vandvand
  • 2-4 spsk krymmel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200°C (varmluft 180°C).
  2. Ælt mel, flormelis, flydende fedtstof og æg sammen med 2 spsk mælk. Tilsæt evt. mere mælk til dejen lige hænger sammen.
  3. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant i bagepladens størrelse. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen igennem på midten på langs. Skær evt. kanterne til så de bliver helt lige. Bag bundende midt i ovnen i 10-12 minutter, til kagen er gyldenbrun.
  4. Smør hindbærsyltetøj på den ene bund, mens de endnu er varme.
  5.  Læg den anden bunde ovenpå. Rør glasuren sammen og smør på den øverste bund. Drys krymmel på glasuren inden den stivner.
  6. Skær kagen igennem med skarp kniv på langs, og derpå i 8 stykker på tværs så der bliver 16 stykker i alt.