Indbagt laks med nudelsalat - til 6 personer

Du skal bruge:

Indbagt laks:

  • 500 g laksefilet
  • salt og peber
  • 500 frisk eller frossen helbladet spinat
  • 1 dl let-, mini- eller skummetmælk,
  • 1 spsk majsstivelse
  • ½ tsk salt

Dej:

  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1 æg
  • 1 spsk rapsolie eller oliemargarine
  • ½ tsk salt
  • ca. 250 g hvedemel

Til at pensle med:

  • ½ dl surmælksprodukt f.eks. yoghurt eller ylette
  • ½ dl vand

Nudelsalat:

  • 250 g ægnudler
  • 400 g grønne bønner
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt

Dressing:

  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 3 spsk citron
  • en halv tsk salt

Drys:

  • 3/4 dl græskarkerner
  • 1 tsk honning

Server evt. en dressing af 1 dl. syrnet fløde 9 % rørt med 1 tsk dijonsennep, en halv tsk sukker og smagt til med salt og peber. Det smager dejligt til.

Vil du tabe dig, kan du spise:

En skive laks og en portion nudelsalat (svarende til 1/8 af laksen med 1/10 af salaten)


Sådan gør du:

  1. Start med at dampe spinaten i en gryde med et par spsk vand, det gælder både for frossen og frisk spinat.
  2. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper.
  3. Rør majsstivelse med mælk og rør det i spinaten. Lad den lige nå kogepunktet.
  4. Tilsæt salt.
  5. Lad den køle af.

Dej:

  1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen og ælt dejen.
  2. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis dejen klæber meget. Dejen skal være glat og fin og ikke hænge i fingrene.
  3. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 35 cm.
  4. Læg dejen midt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Læg den friske laksefilet (det kan godt være du skal skære laksen lidt til, så den er lige bred i begge ender) på den forreste halvdel af dejen.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Dæk laksen med spinat.
  8. Pensl med vand rundt i kanten af dejen rundt om laksen.
  9. Fold den bageste halvdel af dejen over laksen.
  10. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel.
  11. Pisk surmælksprodukt og vand sammen og pensl dejen med blandingen.
  12. Skær evt. små snit i toppen af dejen.
  13. Bag laksen midt i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C.

Nudelsalat:

  1. Kog nudlerne ca. 3 min i letsaltet vand.
  2. Hæld de kogte nudler i en sigte og skyl dem med koldt vand.
  3. Lad dem dryppe af i sigten.
  4. Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 min.
  5. Hæld vandet fra bønnerne og køl dem af under kold vand.
  6. Flæk bønnerne på langs med en kniv.
  7. Hak peberfrugterne helt fint.
  8. Pisk olie, citronsaft og slat sammen til en dressing.
  9. Bland nudler, bønner og peberfrugter grundigt med dressingen.
  10. Anret salaten i en pæn skål eller fad.

Drys:

  1. Rist græskarkernerne på en varm pande i 3 min.
  2. Tilsæt honning og lad det bruse op omkring græskarkernerne.
  3. Hæld dem op på en tallerken og lad dem køle af.
  4. Drys de honningristede græskarkerner over salaten inden servering.