Jødekager - ca. 60 stk

Du skal bruge:

  • 225 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 75 g plantemargarine eller 3/4 dl flydende fedtstof
  • 3 spsk øl

Pensling og drys:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel

Vil du tabe dig, kan du spise:

3 jødekager som mellemmåltid.


Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker og bagepulver grundigt sammen.
  2. Ælt margarine og øl grundigt sammen med melblandingen.
  3. Rul dejen til en pølse på ca. 15 cm, og rul den ind i et stykke bagepapir. Læg pølsen i fryseren i 2 timer.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Pisk ægget sammen med en 1 spsk vand. Bland sukker og kanel sammen.
  7. Pensl kagerne med ægget, og drys med kanelsukker.
  8. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er lysebrune i kanten.
  9. Lad kagerne køle helt af, og kom dem i lufttætte beholdere.