Jødekager - ca. 60 stk
Du skal bruge:
- 225 g hvedemel
- 150 g sukker
- ½ tsk bagepulver
- 75 g plantemargarine eller 3/4 dl flydende fedtstof
- 3 spsk øl
Pensling og drys:
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 2 tsk stødt kanel
Vil du tabe dig, kan du spise:
3 jødekager som mellemmåltid.
Sådan gør du:
- Bland mel, sukker og bagepulver grundigt sammen.
- Ælt margarine og øl grundigt sammen med melblandingen.
- Rul dejen til en pølse på ca. 15 cm, og rul den ind i et stykke bagepapir. Læg pølsen i fryseren i 2 timer.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pisk ægget sammen med en 1 spsk vand. Bland sukker og kanel sammen.
- Pensl kagerne med ægget, og drys med kanelsukker.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er lysebrune i kanten.
- Lad kagerne køle helt af, og kom dem i lufttætte beholdere.