Kinesisk suppe - til 4 personer

Du skal bruge:

  • 250 – 300 g hakket svinekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)
  • 250 g champignons i skiver
  • 350 g fintsnittet hvidkål
  • 1 dl sojasovs
  • 1½ liter vand eller bouillon
  • 4 spsk eddike
  • ½ dl vand
  • 3 spsk majsstivelse
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g bønnespirer
  • 200 g frosne ærter
  • Evt. 10 hakkede syltede hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • Evt. chilisauce

Tilbehør:

  • Godt groft brød

Vil du tabe dig, kan du spise:

En portion (1/4) af suppen med et stykke brød


Sådan gør du:

  1. Brun kødet i en gryde uden fedtstof.
  2. Tilsæt hvidkål og champignons og svits grønsagerne med et par minutter.
  3. Tilsæt sojasovs og vand eller bouillon og kog op.
  4. Lad suppen simre i 5 min.
  5. Bland eddike og vand og udrør majsstivelsen heri.
  6. Hæld blandingen i den kogende suppe under omrøring.
  7. Skær forårsløgene i ringe og kom dem i suppe sammen med bønnespirer, ærter og evt. hakkede syltede hvidløg.
  8. Lad suppen koge op igen og smag til med salt, peber og evt. chilisauce.
  9. Server med det samme.