Laks med ingefærdressing - til 4 personer

Du skal bruge:

  • 1 laksefilet med skind uden ben (eller havørred eller hellefisk), ca. 700 g

Ingefærdressing:

  • 50 g sukker
  • 2 spsk finthakket ingefær
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk vineddike
  • 2 tsk raps- eller olivenolie
  • saft af ½-1 citron

Tilbehør:

  • 300 g fuldkornsnudler
  • 1 bundt radiser (150 g)
  • 1 agurk (250 g)
  • 1 bundt forårsløg (100 g)
  • 300 g optøede eller friske ærter

Ingefærdressingen er også alle tiders på grillet fisk.


Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
  2. Pak laksen ind i bagepapir og derefter i stanniol. Læg den på en bageplade og bag den midt i ovnen i 25 minutter hvis fisken ikke er over 1½ cm høj og 30-35 min hvis fisken er 3-4 cm høj på det højeste punkt.
  3. Lav dressingen imens: Kom sukker, ingefær, sojasauce og vineddike i en lille gryde og kog ved svag varme i 2 minutter. Afkøl og pisk olien i. Smag til med saften af ½-1 citron, afhængigt af hvor saftig og syrlig den er.
  4. Tag laksen ud af ovnen og åbn pakken forsigtigt – der kan komme damp ud af den. Hæld lidt af dressingen over fisken og kom resten i en skål til at servere ved siden af.
  5. Kog nudlerne i letsaltet vand i det antal minutter som er angivet på pakke.
  6. Skær radiser og forårsløg i tynde skiver. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær den i tynde skiver.
  7. Bland nudlerne med grønsagerne og server med laksen og dressing til det hele.