Lun pastasalat - til 4-6 personer

Du skal bruge:

• 2 røde peberfrugter (300 g)
• 1 bundt forårsløg (100 g)
• 100 g bacon i skiver
• 250 g kyllingefilet
• 350 g kort fuldkornspasta fx penne
• ½ dl mayonnaise (45 g) evt. letmayonnaise
• ½ dl vand
• saften af ½ citron
• 1 tsk karry
• ½ tsk salt
• 300 g frisk ananas i tern

Din portion:

En sjettedel af pastasalaten.

En rest af pastasalaten kan også spises kold til frokost.


Sådan gør du:

  1. Skær peberfrugten i tern og forårsløgene i tynde skiver.
  2. Skær kylling og bacon i mindre stykker på ca. 2 cm.
  3. Steg bacon på en pande uden fedtstof til det er sprødt. Tag baconen op og læg den på et stykke køkkenrulle.
  4. Kom kyllingen på panden og steg 3-4 min til det er brunt på alle sider.
  5. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  6. Pisk mayonnaise, vand, citronsaft, karry og salt sammen i en stor skål.
  7. Bland den varme pasta i dressingen sammen med kylling, bacon, grøntsager og ananas i og vend det hele grundigt sammen.
  8. Smag til med salt og evt. ekstra citronsaft og lidt vand hvis pastaen hurtigt bliver tør. Server straks.