Lynstegt kød og grønsager - til 2 personer

Du skal bruge:

  • 1 porre (125 g)
  • 1 bakke champignoner (250 g)
  • 1 peberfrugt (125 g)
  • 1 lille stykke frisk ingefær (1-2 cm)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk rapsolie
  • 200 – 250 g okse-, svine-, kyllinge- eller kalkunkød i strimler
  • ½ dl sojasovs
  • 1 dl vand
  • 1 spsk majsstivelse
  • 100 g sukkerærter eller bønnespirer
  • ½ tsk salt

Tilbehør

  • ris (2 dl rå ris)

eller

  • ægnudler (200 g)

Sådan gør du:

  1. Rens grønsagerne.
  2. Skær porren i ringe, champignonerne i kvarte og peberfrugten i strimler.
  3. Skræl/skrab ingefær, og riv eller hak det fint. Du skal bruge ca. 1 spsk.
  4. Pil hvidløget, og hak det fint.
  5. Varm olien op på en pande eller i en wok.
  6. Brun kødet i olien.
  7. Tilsæt porren, champignonerne og peberfrugterne, og svits det hele ca. 5 minutter.
  8. Tilsæt ingefær og hvidløg.
  9. Kom sojasovs, vand og majsstivelse i en kop, og rør rundt; til majsstivelsen er opløst, hæld blandingen på panden eller i wokken, og giv et opkog under omrøring.
  10. Tilsæt sukkerærter eller bønnespirer.
  11. Smag til med salt, og server med kogte ris eller nudler.