Madpandekager med grønt fyld - 8 stk.

Du skal bruge:

Pandekager

  • 2 æg
  • 3½ dl skummet- eller minimælk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl fuldkornsspeltmel eller grahamsmel (70 g) eller majsmel
  • 2 dl hvedemel (140 g)
  • 1 spsk rapsolie (mad- og salatolie) eller flydende fedtstof

Fyld:

  • 2 tomater i tern (150 g)
  • 100 g grønne ærter (evt. frost)
  • 100 g majs (evt. frost eller dåse)
  • ½ agurk i tern (150 g)
  • 2 forårsløg i tynde skiver eller 1 lille finthakket løg (50 g)
  • 2 groftrevne gulerødder (150 g)
  • 50 g feta i tern

Cremet dressing:

  • 2 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt (højst 0,7 g fedt pr. 100 g.)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske krydderurter som fx persille, purløg, dild eller basilikum

Du kan bruge alle typer grønsager til at fylde i, regn med ca. 700 gram i alt til 2 personer.

Du kan også servere pandekager og grønt hver for sig, så kan hver især fylde med det han/hun har lyst til.

Er der rester, er pandekager fine i madpakken dagen efter.

I stedet for fetaost kan du bruge strimler af røget laks eller en rest steg skåret i ganske små tern og svitset på panden med hvidløg, salt og peber samt kogt op med sojasauce. Du kan også bruge tun fra dåse. Dette fyld er også velegnet til pitabrød.


Sådan gør du:

Pandekager

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Bag ca. 8 pandekager af dejen på en slip-letpande uden fedtstof. Brug evt. ganske lidt rapsolie eller flydende fedtstof.

Grønsagsfyld

  1. Bland grønsager og feta sammen.
  2. Fordel fyldet i 6 af pandekagerne: Læg pandekagerne en for en på fadet, læg grønsagsfyldet på den ene halvdel af hver pandekage, og fold den anden halvdel over. De må godt være helt fyldte og behøver kun lige at kunne nå rundt om grønsagerne.

Cremet dressing:

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og server dressingen sammen med pandekagerne.