Mørbradgryde - til 6 personer

Du skal bruge:

  • 100 g bacon
  • 1 mørbrad
  • 1 kg små løg
  • 500 g champignon
  • 1 fl barbecue sauce (300 ml)
  • 2 dl vand
  • 2½ dl fløde 9 %
  • 200 g cocktailpølser
  • salt
  • peber

Tilbehør:

  • 1 1/4 kg kartofler
  • kogt broccoli (mindst 800 g)
  • evt. en grøn salat
  • fuldkornsbrød

Din portion: 2 stykker mørbrad, 2 coctailpølser, grøntsager og sauce, samt 2-3 kartofler og alt det broccoli og grønne salat du har lyst til.

Kartoffelmos. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem helt møre i vand så de lige er dækket. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne med en håndmikser. Rør ca. 2 dl skummetmælk i og smag til med salt.


Sådan gør du:

  1. Skær baconen i små tern og brun det i en stegegryde
  2. Skær fedt og sener fra mørbraden og skær den i 18-20 ca. ½ cm tykke skiver. Brun skiverne med baconen.
  3. Pil løgene og halver dem hvis de er større end et lille æg. Rens champignonerne.
  4. Kom løg og champignonerne på panden sammen med barbecuesauce, vand og fløde. Lad retten simre under låg ved svag varme til løgene er møre (ca. 30 min).
  5. Tilsæt coctailpølser, varm retten godt igennem og smag til med salt og peber.
  • Server med kogte kartofler eller kartoffelmos, kogt broccoli, en grøn salat og godt brød.