Mørbradgryde - til 6 personer
Du skal bruge:
- 100 g bacon
- 1 mørbrad
- 1 kg små løg
- 500 g champignon
- 1 fl barbecue sauce (300 ml)
- 2 dl vand
- 2½ dl fløde 9 %
- 200 g cocktailpølser
- salt
- peber
Tilbehør:
- 1 1/4 kg kartofler
- kogt broccoli (mindst 800 g)
- evt. en grøn salat
- fuldkornsbrød
Din portion: 2 stykker mørbrad, 2 coctailpølser, grøntsager og sauce, samt 2-3 kartofler og alt det broccoli og grønne salat du har lyst til.
Kartoffelmos. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem helt møre i vand så de lige er dækket. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne med en håndmikser. Rør ca. 2 dl skummetmælk i og smag til med salt.
Sådan gør du:
- Skær baconen i små tern og brun det i en stegegryde
- Skær fedt og sener fra mørbraden og skær den i 18-20 ca. ½ cm tykke skiver. Brun skiverne med baconen.
- Pil løgene og halver dem hvis de er større end et lille æg. Rens champignonerne.
- Kom løg og champignonerne på panden sammen med barbecuesauce, vand og fløde. Lad retten simre under låg ved svag varme til løgene er møre (ca. 30 min).
- Tilsæt coctailpølser, varm retten godt igennem og smag til med salt og peber.
- Server med kogte kartofler eller kartoffelmos, kogt broccoli, en grøn salat og godt brød.