Pandekager med is - 8 stk.

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 3½ dl skummet- eller minimælk
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk flydende plantefedtstof
  • 8 kugler is a 50 g

Hvis dejen trækker i køleskab i 20-24 timer, kan der bages tyndere pandekager.

Til madpandekager erstattes sukker med krydderier; fx paprika / grillkrydderi.
1 dl hvedemel byttes ud med 1 dl groft mel.
Madpandekager kan fyldes med masser af salat, peberfrugt, majs og fx tun.


Sådan gør du:

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Bag ca. 8 pandekager af dejen uden fedtstof på en slip-letpande. Brug evt. ganske lidt rapsolie eller flydende fedtstof.
  3. Server med 1 kugle is pr. person.