Pølsehorn - 24 stk.

Du skal bruge:

  • 25 g gær (½ pakke)
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 dl havregryn (60 g)
  • 1 spsk flydende fedtstof
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvid hvede
  • ca. 350 g hvedemel
  •  8 wienerpølser eller 12 små brunchpølser

Pensling:

  • Sammenpisket æg

Du kan spise pølsehornene som de er, eller med lidt ketchup og sennep eller evt. en anden dip som du kan lide. Du kan også komme en lille stribe ketchup og sennep på dejen – på den brede ende – inden du ruller dejen om pølserne.

Pølsehornene kan fryses og tages ud af fryseren om morgenen. Så er de optøet ved eftermiddagstid.


Sådan gør du:

  1. Kom gær og vand i en stor skål, og rør, til gæren er opløst.
  2. Kom resten i, men ikke alt melet.
  3. Ælt dejen godt, og tilsæt løbende mere mel, til dejen ikke længere hænger fast i fingrene.
  4. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  5. Form dejen til to kugler, og rul først den ene kugle ud til en stor cirkel (ca. 30 centimeter i diameter).
  6. Skær cirklen ud som en lagkage i 12 stykker.
  7. Læg tredjedel pølse (en halv pølse hvis det er brunchpølser) på hvert stykke, og rul dejen om pølsen til et horn.
  8. Læg hornene på bageplader beklædt med bagepapir.
  9. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
  10. Lad hornene hæve 30 minutter.
  11. Pensl hornene med sammenpisket æg.
  12. Bag hornene ca. 15 minutter midt i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C).
  13. Spis evt. hornene med sennep og ekstra ketchup.