Rabarbertrifli - til 8 portioner

Du skal bruge:

rabarberkompot

  • 450 g rabarber
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker

creme

  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk sukker
  • ½ stang vanilje
  • 1 dl fromage frais
  • 20 makroner
  • evt. 4 tsk hedvin som fx portvin, madeira eller marsala

Du kan også lave trifli af æbler eller blommer.

Energi pr. portion

750 kJ (180 kcal)

Energifordeling

Protein: 3 % (2 g)

Kulhydrat: 70 % (30 g)

Fedt: 25 % (5 g)

Alkohol: 2 % (under 1 g)

Du kan også anrette rabarbertrifli i små portionsglas


Sådan gør du:

  1. Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker.
  2. Kom rabarber, vand og sukker i en gryde, og kog op.
  3. Sluk for varmen, læg låg på gryden, og lad rabarberne trække færdige i 5 minutter.
  4. Smag evt. rabarberkompotten til med ekstra sukker, hvis den stadig er meget sur.
  5. Lad kompotten køle af.

Creme:

  1. Pisk fløden til skum sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen.
  2. Vend flødeskummet sammen med fromage frais.

Trifli:

  1. Læg halvdelen af makroner i bunden af en pæn skål.
  2. Stænk evt. makronerne med hedvin.
  3. Fordel halvdelen af rabarberkompotten på makronerne.
  4. Kom halvdelen af cremen på rabarberkompotten.
  5. Læg endnu et lag makroner, dryp med hedvin.
  6. Læg et lag kompot, og slut af med resten af cremen på toppen.

 

“Rabarbertrifli er nem at lave og smager super dejligt.”