Salat med revne rødder og grape - til 4 personer

Du skal bruge:

Salat

  • 250 g grøn salat f.eks. romainsalat
  • 1 gulerod
  • 1 grapefrugt
  • 250 g bønner

Dressing

  • 1 spsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • En knivsspids stødt peber

Vil du tabe dig, kan du spise:

En portion (1/4) salat med 2 skiver brød


Sådan gør du:

  1. Rengør salaten og riv eller skær den i brede strimler.
  2. Skræl guleroden og riv den på den grove side af rivejernet.
  3. Skær skrællen af grapefrugten og skær den hvide kerne i midten ud.
  4. Skær resten af grapefrugten i tern.
  5. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 4 minutter.
  6. Lad dem køle af under rindende koldt vand.
  7. Skær de afkølede bønner i stykker på 3 cm.
  8. Bland grønsager og salat i en pæn skål.
  9. Pisk ingredienserne til dressingen sammen til honningen er opløst og vend dressingen i salaten.