Sprød musli

Du skal bruge:

  • 1 dl hasselnødder (50 g)
  • 3 dl cornflakes (45 g)
  • 3 dl All bran eller andre fiberholdige cornflakes (45 g)
  • 5 dl havregryn (150 g)
  • 1½ dl rosiner (90 g)

Det gode ved hjemmelavet mysli er, at man selv kan bestemme, hvad der skal i. Prøv også andre typer flakes end cornflakes. F.eks. spelt flakes, boghvede flakes. Du kan også variere myslien ved at bruge gryn af andre kornsorter end havre. Andre tørrede frugter og bær er også velegnede. F.eks. abrikoser, figner og dadler skåret i små tern eller tørrede tranebær og blåbær. Hasselnødderne kan også erstattes af mandler, valnødder eller andre nødder.


Sådan gør du:

1. Hak hasselnødderne groft.
2. Knus cornflakes, og All bran flakes let med hænderne.
3. Bland hasselnødder, cornflakes, havregryn og rosiner godt sammen.
4. Opbevar myslien i en lufttæt beholder.
5. Spis myslien med surmælksprodukter med højst 1,5 g fedt pr. 100 g.