Stegt flæsk med persillesovs - til 2 personer

Du skal bruge:

  • 6 skiver stege- eller kogeflæsk (250 g)
  • ¼ tsk salt

persillesovs

  • 3 dl skummet- eller minimælk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dl hakket persille
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 1 knivspids sukker

Tilbehør

  • kogte kartofler (500 g)
  • citronmarineret hvidkål (Opskrift - Spis sundere mad)
  • brød (50 g)

Sådan gør du:


stegt flæsk

  1. Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under.
  2. Steg flæsket i ovnen ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 15-30 minutter afhængig af tykkelsen, til det er gyldenbrunt og sprødt.
  3. Drys med salt.

persillesovs

  1. Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
  2. Tilsæt persille, sukker og salt og kog et par minutter.
  3. Smag til med salt og peber.