Stjerneskud - til 2 personer

Du skal bruge:

Fisk

  • 4 rødspættefileter
  • 1 lille æg
  • ½ dl rasp
  • ½ dl rapsolie

Dressing

  • 2 tsk mayonnaise, evt. letmayonnaise
  • ½ dl fromage frais
  • ½ spsk tomatketchup
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber

Tilbehør

  • 75 g rejer uden skal (fra frost eller bæger)
  • 150 g asparges friske, kogte asparges (se side) eller fra glas
  • 1 hårdkogt æg
  • ½ agurk (125 g)
  • 2 skiver citron
  • 2 tomater i både (150 g)
  • ½ hovedsalat, grøn krølsalat eller icebergsalat (100 g)
  • 1 lille glas kaviar
  • karse til pynt
  • 2 tykke skiver ristet franskbrød (skiverne skal være så tykke, at de vejer 60 – 70 g pr. stk.).

 

Skal du stege flere fiskefileter, kan du hælde ½ liter rapsolie i en lille gryde og friturestege to fiskefilet ad gangen ved lidt over middel varme til de er lysebrune. Lad fisken dryppe godt af på køkkenrulle, drys med lidt salt, og server med tykke skiver rugbrød, remoulade og citron.


Sådan gør du:

Dressing

  1. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.

Tilbehør

  1. Tø rejerne op i en sigte.
  2. Lad aspargesene dryppe af i en sigte; gerne sammen med rejerne. Hvis du bruger friske asparges, så kog dem 4-5 minutter i letsaltet vand, køl dem af i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Skyl salaten, og lad den dryppe af.
  4. Kog ægget, køl det af, og skær det i kvarte.
  5. Skær agurken i skiver, og gør dem klar til ryttere (foto).
  6. Gør 2 skiver citron klar til ryttere.
  7. Skær tomaterne i både.
  8. Rist brødet.

Stegt og kogt rødspættefilet

  1. Kom 2 dl vand og ½ tsk salt i en gryde, og kog vandet op.
  2. Læg 2 af fileterne i det kogende vand. Der skal være vand nok til, at fisken lige netop er dækket af vand.
  3. Kog fileterne ved meget svag varme, til de føles faste (ca. 2-4 minutter).
  4. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og hæld raspen på en anden tallerken.
  5. Vend de sidste 2 rødspættefileter først i æg og derefter i rasp.
  6. Varm olien op på en pande, til den er temmelig varm, men ikke så meget at den ryger.
  7. Steg de 2 fiskefilet gyldenbrune i olien.
  8. Lad fiskefileterne dryppe af på fedtsugende papir.

Nu er alle ingredienserne klar til at anrette stjerneskudet

  1. Læg 1 stykke brød på hver af 2 tallerkener.
  2. Fordel salaten på brødskiverne.
  3. Læg én stegt og én kogt fiskefilet oven på salaten på hvert brød.
  4. Fordel dressingen på de to hold fisk.
  5. Fordel asparges, agurkeryttere, citronryttere, rejer, tomater og æg på de to stykker mad.
  6. Pynt med kaviar og karse, og server straks.
  7. Server de 2 ekstra skiver ristet brød ved siden af.