Tomatsuppe - til 2 personer

Du skal bruge:

  • 1 tsk raps- eller olivenolie
  •  ½ tsk karry
  • 2 hakkede løg (200 g)
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 500 g hakkede modne tomater eller 1 dåse flåede hakkede tomater
  • ½ dl tomatpure eller 1 spsk koncentreret tomatpure
  • 7½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • peber
  • ½ dl hakket persille eller frisk basilikum

Tilbehør

  • evt. fuldkornsbrød

Din portion:

Halvdelen af suppen

Hvis du har lyst til mere fyld i suppen, kan du tilsætte kogte hvide bønner, fiskeboller eller suppenudler.

Hvidløgsbrød smager godt til suppen: Rist 2 tykke skiver groft sandwichbrød på brødristeren. Skær et hvidløgsfed igennem på langs, og gnid de ristede brødskiver med hvidløget.


Sådan gør du:

  1. Varm olien op i en gryde.
  2. Kom karry, løg og hvidløg i olien, og lad det stege i 1-2 minutter.
  3. Tilsæt tomater, tomatpure og vand, og lad suppen koge uden låg i 15 minutter.
  4. Tilsæt persille eller basilikum, og smag suppen til med salt og peber.