Tunmousse - til 6 personer
Du skal bruge:
- 3 blade husblas
- 1 dåse tun i vand eller olie
- 1½ dl fromage frais eller skyr
- 1 tsk revet skal af en usprøjtet citron
- 2 spsk citronsaft
- 1½ dl syrnet fløde 9 % (skyr?)
- ½ tsk salt
- Peber
- 2 spsk. finthakket dild eller purløg
Tilbehør:
- Salatblade (100 g)
- Agurk i skiver (125 g)
- ½ citron i både
- 2-3 spsk. kapers
- 1 bundt radiser i skiver (175 g)
- Dild eller purløg
- Godt groft brød eller rugbrød (600 g)
Moussen er god både som frokostret eller som forret. Kan skæres i skiver eller smøres på brødet.
Din portion:
Til frokost eller aftensmad kan du spise 3 halve stykker rugbrød (75 g) en sjettedel af moussen og al det grønsagstilbehør du har lyst til. Er du mere sulten, kan du spise 1-2 stykker frugt.
Sådan gør du:
- Fyld en gryde med koldt vand og læg husblasbladene i vandet én efter én. Lad dem ligge i vandet i 10 min.
- Kom tunen i en sigte og lad den dryppe godt af.
- Pisk tunen sammen med fromage frais, revet citronskal og dild eller purløg i en skål.
- Hæld vandet fra husblassen.
- Varm gryden op ved svag til middel varme til husblassen smelter, – den må ikke boble.
- Tag gryden fra varmen og rør citronsaften sammen med den smeltede husblas.
- Rør den syrnede fløde i husblassen og rør med det samme blandingen sammen med tun- og fromage fraisblandingen.
- Smag til med salt og peber.
- Kom moussen i en lille firkantet beholder (ca. 10 x 10 cm) foret med film eller bagepapir. Stil moussen i køleskab mindst halvanden time inden servering.
- Vend den stivnede mousse ud på et fad og pynt med salatblade, agurk i skiver, citronbåde, kapers, radiser i skiver og dild eller purløg.