Tunmousse - til 6 personer

Du skal bruge:

  • 3 blade husblas
  • 1 dåse tun i vand eller olie
  • 1½ dl fromage frais eller skyr
  • 1 tsk revet skal af en usprøjtet citron
  • 2 spsk citronsaft
  • 1½ dl syrnet fløde 9 % (skyr?)
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 2 spsk. finthakket dild eller purløg

Tilbehør:

  • Salatblade (100 g)
  • Agurk i skiver (125 g)
  • ½ citron i både
  • 2-3 spsk. kapers
  • 1 bundt radiser i skiver (175 g)
  • Dild eller purløg
  • Godt groft brød eller rugbrød (600 g)

Moussen er god både som frokostret eller som forret. Kan skæres i skiver eller smøres på brødet.

Din portion:

Til frokost eller aftensmad kan du spise 3 halve stykker rugbrød (75 g) en sjettedel af moussen og al det grønsagstilbehør du har lyst til. Er du mere sulten, kan du spise 1-2 stykker frugt.


Sådan gør du:

  1. Fyld en gryde med koldt vand og læg husblasbladene i vandet én efter én. Lad dem ligge i vandet i 10 min.
  2. Kom tunen i en sigte og lad den dryppe godt af.
  3. Pisk tunen sammen med fromage frais, revet citronskal og dild eller purløg i en skål.
  4. Hæld vandet fra husblassen.
  5. Varm gryden op ved svag til middel varme til husblassen smelter, – den må ikke boble.
  6. Tag gryden fra varmen og rør citronsaften sammen med den smeltede husblas.
  7. Rør den syrnede fløde i husblassen og rør med det samme blandingen sammen med tun- og fromage fraisblandingen.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Kom moussen i en lille firkantet beholder (ca. 10 x 10 cm) foret med film eller bagepapir. Stil moussen i køleskab mindst halvanden time inden servering.
  10. Vend den stivnede mousse ud på et fad og pynt med salatblade, agurk i skiver, citronbåde, kapers, radiser i skiver og dild eller purløg.